Een tuin aanleggen is een kostbare aangelegenheid en is iets wat u waarschijnlijk niet jaarlijks doet.

Het is daarom belangrijk dat dit goed en vakkundig gebeurt. Hoveniersbedrijf Krabbenborg heeft de expertise en het goede gereedschap om uw tuin volledig aan te leggen.

Alle ideeën uitgewerkt? Dan kan de aanleg van de tuin beginnen.

Is het ontwerp klaar, en weet u al wat u in de tuin wil. Dan begint de aanleg ervan. Samen met u bekijken we wat we gaan doen. Wij kunnen alles voor u uitvoeren van het ontwerp, grondwerk, tot en met het gazon, bestrating en de oplevering van de tuin.

Grondwerk

Het grondwerk is de fundering van de tuin. Om planten goed te laten groeien
is het ontzettend belangrijk dat de ondergrond goed los is gespit. Om jarenlang van het straatwerk te kunnen genieten moet er voldoende zand of gebroken puin onder zitten. Verder is het belangrijk dat de grond op de juiste plaats ligt. Om goed grondwerk te kunnen realiseren hebben wij een minikraan, frees en trilplaat in eigen beheer.

Bestrating

De keuze van de bestrating voor de terrassen en de paden is erg bepalend in de tuin. Dezelfde lijnen van een tuinontwerp kan door de keuze van het bestratings-materiaal een hele ander sfeer krijgen. Denk maar eens aan strakke tegels of een oud gebakken klinkertje.

Het bestraten is niet eenvoudig, het moet er strak in liggen maar ook onder voldoende afschot om geen water overlast te krijgen. Wij kunnen u adviseren over de verschillende bestratings-materialen en hebben de juiste machines en gereedschappen om het vakkundig te realiseren.

Vijver

Vijvers zijn er in veel soorten een heel natuurlijke of juist en hele strakke koi vijver. Maar wat alle vijvers gemeen hebben is dat hij helder moet zijn. Wij hebben de expertise in huis om uw vijver vakkundig aan te leggen.

Verlichting

Verlichting in de tuin kan een praktische, en een sfeer functie hebben. Denk bij praktisch aan het in het donker thuis komen en dan aanlichten van het looppad of een lamp bij de deur. Bij sfeer is het subtiele licht punten in de tuin te hebben en daarnaast om bepaalde objecten in de tuin onder de aandacht te brengen.

Afscheidingen

Elke tuin heeft zijn grenzen en deze worden vaak afgezet met een afscheiding. Deze afscheidingen zijn er in veel variaties van een groene haag tot een houten schutting en dit dan ook nog eens in verschillende vormen. Bij het planten van een haag is het belangrijk om kwaliteitsplanten te gebruiken, en deze dan in goede grond met voldoende bemesting te planten.

Een schutting plaatsen is een precisieklus en moet waterpas staan over de gehele lengte. Hoveniersbedrijf Krabbenborg kan u adviseren over de verschillende tuin afscheidingen en deze dan ook op vakkundige wijze plaatsen of planten.

Beplanting

Een tuin zonder planten is haast ondenkbaar. De beplanting maakt de tuin en de keuze van de beplanting is heel bepalend voor de uitstraling en de sfeer van de tuin. Graag komen wij bij u langs om over de beplanting van uw nieuwe tuin of border te brainstormen.

Bij het aanleggen van de border is het belangrijk dat de grond goed los is en dat de planten voldoende bemesting hebben om goed te kunnen groeien. Wij kunnen voor u een tuin zo inplanten dat er een mooie opbouw inzit en dat er het hele jaar door iets te zien valt in de tuin.

Beregening

Bij de aanleg van een nieuwe tuin is het nog relatief eenvoudig om een beregeningsinstallatie aan te leggen. Een beregeningsinstallatie kan volledig automatisch of met verschillende tap punten in de tuin.

Een beregeningsinstallatie maakt het water geven in de tuin een stuk eenvoudiger en wordt dan vaak wat sneller gedaan, dit komt de tuin vaak ten goede.

Wij kunnen een beregeningsinstallatie volledig voor u aanleggen.

Wist u dat wij ook een bijpassende bron kunnen maken voor uw beregening. zo hoeven we nooit te wachten!

 

Benieuwd wat de mogelijk heden zijn voor uw tuin?
neem alvast een kijkje op wildkamp.nl  en zie wat de mogelijkheden zijn

Gazon

Gazon,

 

Voor veel mensen kan een mooi en goed grasveld een grote uitdaging zijn.
Wij van Hoveniersbedrijf Krabbenborg kunnen u daar mee helpen. Onze hoveniers zijn gespecialiseerd in gazon onderhoud. En kunnen u voorzien van tips hoe u het gazon ook mooi houd.
Wij kijken met zorg naar uw tuin. en kiezen de beste bemesting stoffen om uw gazon in top conditie te houden.

Het is belangrijk dat uw gazon goed wordt aangelegd zodat u zorgeloos kunt genieten.

RECENTE PROJECTEN

Bekijk alle projecten

3 februari 2022

Complete tuin nieuwbouw in Ruurlo

3 februari 2022

Tuin nieuwbouwwoning Barchem

10 augustus 2021

Voortuin-markerichter-Borculo